2013. július 27., szombat

Tamás Ervin : Táj - Jelenlegi ára: 75 000 Ft

Cégünk Magyarország legnagyobb kínálatú internetes festmény kereskedését üzemelteti. Ezernél is több festményt illetve képet kínál a galériánk folyamatosan. -----------------------------------------------------------------------
Minden darabot gondosan megtisztítunk, az összes keretet felújíttatjuk illetve újra kereteztetjük.
Képeink azonnal ajándékba adható illetve falra akasztható állapotban vannak. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Minden kép eredetiségére a kínálatunkban élettartam, pénz visszafizetési garanciát vállalunk.
----------------------------------------------------------------------- Nyugodtan rendeljen postai úton is, csomagolásunkat rendkívül körültekintő és precíz csapat végzi.
Minden galériánkban vásárolt kép után számlát, igény esetén garancialevelet állítunk ki. Kérem nézze meg a további hatalmas festmény kínálatunkat. 60 cm x 80 cm
Olaj, Farostlemez
Tamás Ervin (Budapest, 1922 - Budapest, 1996) alkotása.
Jobbra lent "Tamás" jelzés található.
A festmény jó állapotban van. Keret: Ép
A festmény hátoldalán a Képcsarnokvállalat raglapja látható.
Budapesten személyes átvétel is lehetséges.
Kiszállítást ára miatt a Postával javaslom, de futárszolgálat is kérhető
Fizetni átutalással, rózsaszín utalványon vagy személyesen lehet
A kereteket színvonalas és ütésálló csomagolással védem.
Kérem, tekintse meg többi festményemet és grafikámat is:
több képet is egy csomagban küldök (egy költséggel).
A művész munkásságát bemutató publikációk:
Magyar festők és grafikusok életrajzi lexikona I-II. Műgyűjtők és kereskedők kézikönyve
Festő. A bp. -i Iparművészeti Főiskolán, majd a Képzőművészeti Főiskolán Szőnyi István irányításával tanult. Eleinte rajztanárként működött, majd a Dési Huber Képzőművészeti Kör vezetője lett. Tanulmányúton járt Franciaországban, Angliában, Olaszországban. E tanulmányutak során fogékonyabb lett a röpke hangulatok kifejezésére. A felfelvillanó élmények gyors megragadása líraibbá, közvetlenebbé és bensőségesebbé tette festői eszközeit. Szép olaszországi táj- és városképein mérhetjük le igazán festői eszközeinek kiteljesedését, megnemesülését. 1946-1950 k. Debrecenben tanított, a Műszaki Gimnáziumban. Több itthoni és külföldi tárlaton mutatta be munkáit. Több mint két évtizeden át lejárt a tokaji művésztelepre. 1965-ben Munkácsy-díjjal tüntették ki. Témavilága sokoldalú: előszeretettel foglalkozik a munka és a társasélet jeleneteivel, de festett portrékat is. Monumentális feladatok is foglalkoztatták (miskolci Ált. Isk. mozaikfala). (MÉ, H. E.: Műv. -1974-12)
Magyar festők és grafikusok adattára
Az Iparművészeti Főiskola grafikai szakán, majd a Képzőművészeti Főiskolán tanult, mestere Szőnyi István volt. 1946-1950-ig rajztanár, majd a Dési Huber Képzőművészeti Kör vezetője. Tanulmányúton Franciaországban és Angliában járt. 1959-ben a Műcsarnokban és Hódmezővásárhelyt, 1965-ben és 1970-ben a Csók Galériában, 1974-ben Miskolcon rendezett önálló kiállítást. 1964-ben SZOT-díjat, 1965-ben Munkácsy-díjat kapott. Témavilága sokoldalú: előszeretettel foglalkozik a munka és a társasélet jeleneteivel. Hangulatteremtő képességének titka a motívumgazdagsát, az izgalmas elrendezés. - Irod.: P. Sz. T.: Művész életrajzok. Bp. 1985.
Művészeti lexikon I-IV.
Festő, Munkácsy-díjas. 1937-41 között az Iparművészeti Iskola grafikai szakán végezte tanulmányait, 1941-től 1946-ig a Képzőművészeti Főiskolán Szőnyi István tanítványa volt. 1947-ben a debreceni Déri Múzeumban, 1959-ben a Műcsarnokban, 1964-ben a Csók Galériában nyílt önálló kiállítása. Konstruktív szemléletű figurális kompozíciókat, tájképeket, csendéleteket fest. Murális feladatokkal is foglalkozik.
Művész életrajzok kortárs magyar képzőművészek
Festő, Munkácsy- és SZOT-díjas. 1946-ban fejezte be főiskolai tanulmányait, mestere Szőnyi István volt. A Dési-Huber Művészeti Kör vezetője, jelenleg a képzőművész-szövetség alelnöke. Több kelet- és nyugat-európai országban megfordult tanulmányúton. 1946 óta szerepel a hazai és külföldi nyilvánosság előtt. Eddig 16 egyéni kiállítása volt, a legfontosabbak a Műcsarnokban (1959, 1978) és a Csók Galériában (1965, 1970). 1964-ben SZOT-díjat, 1965-ben Munkácsy-díjat kapott. Több kiállítási és pályázati elismerés tulajdonosa. - Gondolkozó, mindent újrafogalmazó festő, munkáiból vonzó dekorativitás és a festői szenvedély szerencsés összekapcsolása olvasható ki. Témavilága sokoldalú, előszeretettel foglalkozik a munka- és társasélet jeleneteivel, újabb, szimbolikus jellegű vásznain az ember mai sorskérdéseivel.
( dombtető ták kúria )


Jelenlegi ára: 75 000 Ft

Az aukció vége: 2013-07-27 20:19
. Tamás Ervin : Táj - Jelenlegi ára: 75 000 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése